Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals kan ook in Oud-Turnhout niks rapen : 3-2

"Ongeloof alom. Nooit meegemaakt. We hoorden na de wedstrijd op Oud-Turnhout de VC-supporters ontgoochelende superlatieven gebruiken. Hoe kon dit?", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.

"De ploeg die het meest scoort staat onderaan. Met een beetje geluk aan de zijde stond VC met een pak punten meer op een riante plaats.

De thuisploeg had rekening gehouden met de matige start van de bezoekers en ging meteen in de aanval. Dat resulteerde meteen in een schot voorlangs. De thuisploeg bleef domineren. VC kreeg geen poot aan de grond. Brosens moest eerst nog een een voorzet van onder de deklat halen. Op de volgende thuisaanval had hij geen verhaal. Maes kon scoren 1-0.

Enkele minuten later ging een rode middenvelder zwaar in de fout, speelde de bal naar Maes en die nam het geschenk in dank aan. 2-0 binnen de 20 minuten. Het duurde tot de 25  minuut vooraleer VC kon dreigen: een schot van Vanlommel mistte de goede richting.

In minuut 34 verraste Vanlommel dan toch en er stond plots 2-1 op het bord. Maar lang duurde de rode vreugde niet want 2 minuten later bereikte een voorzet Maes, en die tekende voor zijn derde van de avond. 3-1 Er kon nu aan beide kanten een doelpunt vallen. Een schot van Derkinderen kon thuisdoelman Kersemans niet verontrusten. Ook Oud-Turnhout kreeg nog een kans maar Huygen trapte hoog over. De laatste mogelijkheid was nog voor Vanlommel. Kersemans devieerde in hoekschop.

De 2e helft was van een heel ander niveau. De bezoekers gingen naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer en de thuisploeg moest achteruit. VC dreigde wel maar grote uitgespeelde kansen leverde dat aanvankelijk niet op. We zaten al in minuut 77 wanneer een thuisspeler Brosens ver uit zijn doel zag staan.

Maar Cedric had de schalkse poging tot een lob  doorzien. Aan de overzijde kwam de bal bij Sas en die zette zijn fout uit de eerste recht. 3-2 In de daaropvolgende minuut schoot Somers nipt naast.

De 3-3 hing nu echt wel in de lucht. Een schot  van Dillen ging voorlangs. Verwoede pogingen leverden niets op. In de toegevoegde tijd mocht VC nog een vrije trap nemen maar Vanlommels’ poging geraakte niet voorbij Kersemans.

Op basis van de tweede helft verdiende roodwit dat punt, maar kreeg het niet.

De technische staf bewoog hemel en aarde om het tij te doen keren. Wat deze ploeg nodig heeft is een klinkende overwinning. Dat zou zondag al kunnen thuis om 15:00 u tegen Kasterlee.